Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

 Ενημέρωση Κ.Σ. & Κατοίκων στην 3η Τακτική Συνεδρίαση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Μάρτη η 3η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαννάδων  στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν. κ Στέφανος Πουλημένος και ο χωρικός Αντιδήμαρχος των Δ.Ε. Αχιλλείων και Παρελίων κ. Γεράσιμος Ανυφαντής στους οποίους μαζί με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κανακάδων Δημήτρη Μουμούρη και Μαρμάρου Σπύρου Βιδινιώτη εκθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας.

Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους, κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συγχωριανούς μας για την ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή τους σε όλες τις συνεδριάσεις, συμμετοχή ουσιαστική και εποικοδομητική που μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το αύριο της Κοινότητας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

# Θα ξεκινήσω την ενημέρωση με μία σπουδαία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους κατοίκους του χωριού από τον συγχωριανό μας Σπύρο Τσίνα που αφορά την δωρεά δύο φαρμακείων και απινιδωτή, δηλαδή  μιας συσκευής, (αχρείαστη να είναι), που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα (ηλεκτροσόκ) στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή. Το επόμενο διάστημα θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Κ.Σ. για την αποδοχή της δωρεάς και τις ευχαριστίες μας. Σπύρο θα θέλαμε να μας κάνεις μια ενημέρωση για τη συνέχεια, 

Στο διάστημα που πέρασε από το προηγούμενο Κ.Σ. στις 24 Φλεβάρη μέχρι σήμερα στην Κοινότητα έχουν γίνει  οι  παρακάτω ενέργειες:

# Ήρθαν τα συνεργεία του Δήμου και άλλαξαν λάμπες, επούλωσαν κάποιες λακκούβες και κλάδεψαν τα δέντρα της πλατείας.

# Εγκρίθηκε από την επιτροπή κυκλοφορίας του Δήμου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για την απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία με έλεγχο της τροχαίας και περιμένουμε Μηχανικό και το συνεργείο του Δήμου για την τοποθέτηση.

# Μας απάντησε η αρχαιολογία σε αίτηση που κάναμε σχετικά με την κρήνη στη θέση ΄΄Μοκoίλα΄΄ και θα στείλει αρχαιολόγο προκειμένου να μας υποδείξει τρόπους καθαρισμού και συντήρησης του μνημείου.

# Κάναμε αίτηση στο κτηματολόγιο για την περιοχή του λιβαδιού Ρόπα ώστε να δοθούν οδηγίες στους ιδιοκτήτες για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων.

# Επισκεφτήκαμε τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Θεοτόκη, πήραμε και τοποθετήσαμε λάμπες στο Π.Κ. και θα μας προμηθεύσει ηλεκτρικό πίνακα και ηλεκτρολογικό υλικό.

# Είχαμε συνάντηση με τον προϊστάμενο των Τ.Υ. του Δήμου τον κ. Κορωνάκη και συζητήσαμε παρουσία και του εργολάβου για τα προβλήματα συνολικά του Π.Κ.. Την Κυριακή επισκεφτήκαμε μαζί με τον εργολάβο το Π.Κ., κάναμε μία πρώτη εκτίμηση των προβλημάτων σύντομα θα εγκατασταθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

# Συναντηθήκαμε με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Αχιλλέα Μάζη και συζητήσαμε για τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωριό μας ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για αρχή θα γίνει αντικατάσταση της αντλίας για να λειτουργήσει η γεώτρηση στου Κακόπουλου καθώς επίσης και προσπάθεια να λειτουργήσει η γεώτρηση στους στρίνους. Συμφωνήσαμε επίσης να διευκολύνουμε τη ΔΕΥΑΚ και η διανομή των λογαριασμών νερού να γίνεται από την κοινότητα.

# Έγινε καθαρισμός με καταστροφέα περιμετρικά της γεώτρησης Κακόπουλου, του τράφου της Υπαπαντής, του δρόμου στη θέση ΄΄Μυρτιά΄΄ και σε τμήμα αγροτικού δρόμου στην θέση ΄΄πάχαινα΄΄ .  

# Ήρθε μηχανικός του ΔΕΔΔΗΕ, υποδείξαμε χώρο για τη μετατόπιση του υποσταθμού και μέχρι να γίνει, αφού η διαδικασία απαιτεί χρόνο, θα κάνει την απαραίτητη συντήρηση.    

# Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού της πλατείας και του κοινοτικού Πάρκινγκ. Θέλουμε τη βοήθειά σας αφού δεν διαθέτουμε χρήματα και ο Δήμος αδυνατεί, να κάνουμε  εθελοντικά την προσπάθεια για να αλλάξουμε πραγματικά την εικόνα του χωριού.

# Πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι ότι μέχρι σήμερα η κοινότητά μας  δεν έχει πάρει καμία απολύτως χρηματοδότηση από το Δήμο, παραλάβαμε 450 ευρώ από το προηγούμενο Κ.Σ. και  πριν λίγες ημέρες πήραμε 700 ευρώ για την αποζημίωση που δικαιούται ο πρόεδρος για τους μήνες Γενάρη, Φλεβάρη που όπως έχουμε δεσμευτεί σαν παράταξη θα διατεθούν για ανάγκες της κοινότητας.   

# Τελειώνοντας θέλουμε να παρακαλέσουμε τους κατοίκους για προβλήματα που υπάρχουν και   αιτήματα  που θέλουν να υποβάλλουν να έρχονται στο κοινοτικό γραφείο τις ώρες που είναι ανοιχτό και να μας τα γνωστοποιούν ώστε να γίνεται σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός για την λύση τους.

Με ενημέρωση, διαφάνεια, συμμετοχή στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων αλλάζουμε το χωριό μας.

                                         Ο πρόεδρος της Κοινότητας

                                                 Λεωνίδας Αγάθος

Language